Connect with us

Social

Dodon i-a retras cetățenia fostului deputat român, Cristian Rizea. Acesta riscă să fie expulzat

Președintele Igor Dodon a semnat luni, 2 noiembrie, decretul prin care i-a fost retrasă cetățenia Republicii Moldova oferită fostului deputat român, Cristian Rizea, condamnat în România la 4 ani de detenție pentru acte de corupție.

Igor Dodon a anunțat, astăzi, în cadrul unui briefing, că în calitate de președinte al țării a semnat, luni, mai multe decrete ce țin de promovarea unor legi, stabilitatea economică și socială pe timp de criză și pandemie, dar și decretul prin care lui Rizea i s-a anulat cetățenia moldovenească.

”S-a discutat foarte mult în presă despre un oarecare Rizea, cetățean al României, care s-a ascuns în Moldova. Vreau să vă spun că la propunerea Comisiei pentru cetățenie, ieri am semnat un decret prin care am anulat cetățenia acestui personaj. Deja organele competente din Republica Moldova și România trebuie să facă schimb de informații și să întreprindă acțiuni pentru a-l expulza din țară pe acest criminal, conform justiției din România”, a declarat Dodon.

Fostul deputat român PSD, Cristian Rizea, a fugit din România după ce a fost condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.

Populare