Connect with us

Politică

Dodon: Guvernul va găsi bani pentru a oferi ajutor fermierilor

Președintele Igor Dodon susține că autoritățile vor acorda în continuare sprijin agricultorilor, dar nu în detrimentul altor programe și obligații sociale. Șeful statului a declarat, în cadrul unei ediții speciale la postul TV „Primul în Moldova” că, guvernarea va identifica noi soluții pentru agricultori, dar vor continua și reparația drumurilor. 

”Cum vă imaginați, noi să oprim ”Drumuri bune pentru toți” când oamenii în sfârșit văd că Guvernul în fiecare sat a dat câte un milion de lei și mai mult pentru drum. Ei deja și-au planificat, au făcut adunarea satului și știu că bucata asta de drum se face anul acesta. Acum după ce sunt semnate toate contractele, au avut loc licitațiile, noi să spunem nu, gata s-a terminat pentru că trebuie să strângem acești bani să îi dăm la liderii agricoli care cu regret în acest an au anumite pierderi. Cum acum să tăiem de la drumuri, de la salarii, pensii? Cred că oamenii nu vor accepta acest lucru”, a spus Dodon.

Președintele a declarat că în acest an pandemic, în premieră, Guvernul a alocat suplimentar pentru agricultură 300 de milioane de lei.

Populare