Connect with us

Politică

Dodon despre incidentul de la Varnița în ziua de 1 noiembrie: I-a mobilizat pe moldovenii din stânga Nistrului să iasă întra-un număr mai mare la vot în turul doi

Cei care le-au interzis cetățenilor Republicii Moldova din stânga Nistrului să-și exercite dreptul la vot în ziua de 1 noiembrie 2020 vor fi pedepsiți potrivit legii. Procurorii deja se ocupă de caz. Declarația a fost făcută de Igor Dodon la postul de televiziune REN Moldova.

„Noi nu vom lăsa așa acest caz, deja există proces penal. Cei care și-au permis această ilegalitate trebuie să răspundă în fața legii. Este un precedent foarte periculos. Noi avem drept scop reunirea țării, iar când astfel de politicieni de la Maia Sandu dezbină societatea, putem ajunge la situația anilor 90, când a fost conflictul de pe Nistru, sau cel din Găgăuzia”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului speră că în data de 15 noiembrie scrutinul va trece fără abateri similare. Totodată, Igor Dodon spune că acest incident i-a mobilizat pe moldovenii din stânga Nistrului să iasă întra-un număr mai mare la vot în turul doi.

Populare