Connect with us

Politică

DOC // Iată dovezile, care demonstrează că Maia Sandu vrea să permită vânzarea pământului agricol pentru cetățenii străini

În 2019, premierul Maia Sandu s-a înțeles cu investitorii străini asupra oferirii dreptului de vânzare-cumpărare a terenurilor cu destinație agricolă persoanelor juridice cu statut social străin integral sau parțial. Probele care demonstrează acest fapt sunt prezentate de deputatul PSRM, Nicolae Pascaru.

Deputatul a publicat pe pagina sa de socializare un document, numit Cartea Albă în care se conțin propunerile investitorilor străini pentru a îmbunătăți climatul investițional și care au fost susținute de premierul Maia Sandu.  În document scrie negru pe alb că legislația națională trebuie modificată în așa fel încât să le fie permisă străinilor procurarea terenurilor agricole în Republica Moldova.

”Isterie și multă panică în coteț. Maia Sandu și “martorii Maiași” au sărit ca și arși la informația despre intenția liderei PAS de a oferi străinilor dreptul să cumpere pământurile moldovenilor. Au amenințat cu judecata, dar n-au spus că sunt împotriva vinderii terenurilor agricole pentru companiile străine”, scrie deputatul.

Socialistul susține că faptele Maiei Sandu vorbesc că ea susține și va oferi acest drept străinilor imediat ce ajunge în postură de conducere.

”Acum strigă doar că e minciună pentru că nu dă bine la electorat. Sandu tratează oamenii din Republica Moldova, inclusiv alegătorii, ca și electorat. Ea le spune ce vor aceștia să audă, însă faptele ei arată exact ce gândește ea și ce planuri are”, menționează Pascaru.

Deputatul a amintit că, anul trecut, Maia Sandu a condus Guvernul, care nu a oferit niciun sprijin pentru agricultorii care au avut de suferit ca urmare a calamităților naturale.

”Nu a mișcat din deget, în calitate de prim-ministru, să sporească sprijinul statului pentru fermieri. Dimpotrivă, ea este modelul de politician care promovează “optimizarea cheltuielilor publice”, adică închiderea școlilor, stoparea reparațiilor drumurilor (și anul trecut a stopat, și în acest an deputații PAS cer să fie luați bani de la reparația drumurilor), stoparea proiectului “Un medic pentru tine””, notează parlamentarul.

Deputatul a reiterat că Sandu va susține ideea vânzărilor pământurilor moldovenești străinilor în cazul în care va ajunge la conducerea țării.

”Maia Sandu a salutat aceste propuneri și, fiți siguri, este gata să le realizeze, doar că acum evită să spună ce gândește, pentru că “nu dă bine electoral”. Doamna Sandu, fiți sinceră! Și nu distrugeți agricultorii moldoveni, prin oferirea dreptului companiilor străine să cumpere terenurile agricole din țara noastră”, a conchis deputatul.

Populare