Directorul Agenției Proprietăţii Publice, Vladimir Baldovici, a fost demis din funcție, în baza cererii depuse

20 iunie 2019 13:150 comentariiVizualizări:

Directorul Agenției Proprietăţii Publice (APP), Vladimir Baldovici, a fost demis din funcție, astăzi, în baza cererii depuse, printr-o hotărâre de Guvern. Anterior premierul Maia Sandu declara că directorul APP va fi eliberat din funcție, pe motiv că în ultimele zile instituția ar fi anunțat un concurs de privatizare a unor bunuri ale statului la preț diminuat, informează MOLDPRES.

Dursă foto: Sputnik.md

Prim-ministrul menționa că „potrivit informaţiei publice accesibile pe site-ul Agenţiei Proprietăţii Publice, la 14.06.2019 ora 18.47 (adică imediat după conferinţa de presă organizată de Partidul Democrat la 17.30, prin care au anunţat ”retragerea de la guvernare”), a fost plasat un anunţ privind desfăşurarea concursului comercial de privatizare a mai multor bunuri proprietate publică de stat. Între aceste bunuri, regăsim, de exemplu, Sanatoriul Moldova din Truskaveţ, Ucraina, cu un preț care pare diminuat semnificativ față de prețul real”.

În replică, Vladimir Baldovici a subliniat că noua rundă de privatizare a fost planificată cu mult timp înainte, fiind anticipată de „activitatea echipelor de lucru, evaluări, pregătirea pachetului de documente etc. Publicarea anunțului de concurs este finalul unui efort comun interdepartamental, cu implicarea Agenției, Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Finanțelor, cu implicarea responsabililor, cu realizarea procedurilor și mecanismelor stipulate de către cadrul normativ”.

El a mai adăugat că „cât privește oportunitatea listei bunurilor scoase la concursul comercial, comunic că toate acestea au fost scoase la privatizare, economic vorbind, de enorm de multe ori. Același, Sanatoriu Moldova din Truskaveţ, Ucraina, a fost expus la vînzare de mai multe ori, iar Fabrica de Sticlă de 12 ori”.

”O evaluare corectă și competentă a situației și problemelor este imposibilă fără cunoașterea întregului, în timp și spațiu, sistem analizat. În acest sens inițiativa de evaluare a proceselor de privatizare trebuie să înceapă cu anul 1996. Numai în acest caz vom avea un tablou obiectiv a ceea ce a însemnat privatizarea în Republica Moldova și vom putea curma practicile nocive”, a mai spus directorul APP.

Leave a Reply