Connect with us

Politică

Dinu Plîngău o aseamănă pe Maia Sandu cu regele Pirus

Dinu Plîngău, deputat PPDA, o aseamănă pe Maia Sandu cu regele Pirus al Epirului, care a pierdut totul pentru că nu a ținut cont de aliații pe care i-a exploatat până nu mai aveau de unde da și oastea care nu mai avea resurse, informează telegraph.md.

Într-o postare pe Facebook, Plîngău scrie că ”victoria lui Pirus semnifică o victorie obținută cu un cost atât de mare pentru învingător, încât aproape că echivalează cu o înfrângere. Expresia este legată de regele Pirus al Epirului, care i-a învins pe romani, dar a suferit pierderi de neînlocuit și într-un final a pierdut războiul. După acea faimoasă bătălie, Pirus primea felicitări și a rostit a sa celebră frază: ,,Încă o victorie ca asta și suntem terminați”.

Cine cunoaște puțin istoria acestui iscusit războinic și talentat strateg, știe că-n lupte era fermecător/ nepot al lui Alexandru cel Mare, dar a pierdut totul pentru că nu a ținut cont de aliații pe care i-a exploatat până nu mai aveau de unde da și oastea care nu mai avea resurse.

În Republica Moldova politicienii curând nu vor mai avea oaste, nu vor mai avea electorat cu aceste scumpiri și crize. Anticipate sau guvern, nu am nicio problemă cu excepția unui guvern susținut de șor-dodon care va fi blocat din toate părțile și nu va putea rezolva nimic. Nu pot influența mare lucru, ura și emoțiile sunt prea mari, dar cel puțin hai să vedem ce facem cu aceste scumpiri în lanț, cu pandemia, separat sau în comun, măcar să facem ceva în paralel cu războiul politic care va dura încă mult timp și după anticipate!”.

Tot astăzi, Andrei Năstase i-a transmis Maiei Sandu că “toți trebuie să fim egali în fața legii, indiferent cum ne numim sau ce funcție vremelnică ocupăm în stat”.

Cu acest mesaj a venit președintele Platformei DA, Andrei Năstase, după ce șefa statului, Maia Sandu, a declarat că nu va respecta decizia Curții Constituționale (CC).

“Cine gândește azi că pentru a trăi mai bine este suficient să îi înlocuim doar pe ai lor cu ai noștri (…) se află într-o temporară dar gravă eroare. Repet, într-o gravă eroare”, a mai declarat Andrei Năstase într-un live, pe Facebook.

Totodată, fostul partener de coaliție al Maiei Sandu a declarat că în ziua de 23 februarie, CC a apărat statul de drept Republica Moldova.

“CC, în frunte cu Domnica Manole, a apărat Legea și a demonstrat întregii lumi civilizate că pe aceste pământuri începe să se nască statul de drept, de care este nevoie pentru evoluția noastră viitoare (…) CC prin hotărârea ei fermă ne-a făcut câștigători pe toți. Este foarte posibil ca unii dintre noi să nu înțeleagă”, a mai spus Năstase.

Liderul Platformei DA a reiterat că formațiunea sa este gata să își sume guvernarea și a chemat partidele pro-europene la dialog.

Populare