Connect with us

Politică

Diaspora o acuză pe Lidera PAS de oportunism, după decizia de a organiza protest în ziua de 27 august

Exponenții Diasporei o acuză pe lidera PAS, Maia Sandu, de oportunism, după decizia formațiunii de a organiza o acțiune de protest în ziua de 27 august, la monumental lui “Ștefan cel Mare și Sfânt”, pentru a comemora “acțiunile din 2018”, din aceeași perioadă.

Vasile Calmațui, moldovean stabili în Franța, îi reamintește Maiei Sandu că, în anul 2019, aceasta a participat la manifestațiile organizate cu ocazia Zilei Independenței, alături de actualul șef al statului, Igor Dodon, iar în acest an a uitat de acest lucru și promovează mesaje populiste în preajma scrutinului prezidențial din 1 noiembrie.

“În august 2019 Maia Sandu stătea în poziția de drepți cu Dodon, nu comemora “acțiunile din 2018”. În 2020 sunt alegeri”, scrie Vasile Calmațui, într-o postare pe Facebook.

Amintim că în ziua de 26 august 2018, în Piața Marii Adunări Naționale a avut o acțiune de protest, organizată de PAS și PPDA. În dimineața de 27 august, protestatarii aflați în fața monumentului lui Ștefan cel Mare au fost evacuați forțat de polițiști.

Populare