Dezbateri publice asupra proiectului noului Nomenclator al domeniilor de formare profesională

24 februarie 2017 16:100 comentariiVizualizări:

La Guvern au fost organizate astăzi dezbateri publice asupra proiectului noului Nomenclator al domeniilor de formare profesională și al specialităților în învățământul superior, ciclurile: I-licență, II -master, III- doctorat.

La discuţie au participat toate părţile implicate şi interesate de sistemul educaţional: reprezentanţii Guvernului, ai universităților, ai comunității științifice, ai societății civile, ai sindicatelor din domeniul educației și științei, dar şi ai petiționarilor.

În cadrul şedinţei a fost prezentat conceptul noului Nomenclator şi au fost organizate dezbateri privind deficiențele proiectului, avantajele şi dezavantajele celor două alternative – formarea profesorilor în cadrul domeniului Ştiințe ale Educației versus în cadrul domeniilor Științelor fundamentale.

În urma expunerii argumentelor pro şi contra aprobării noului Nomenclator, Premierul a menţionat că este necesară o comunicare mai bună şi consultarea adiţională a proiectului, dar şi o abordare complexă, adaptată la realităţile Republicii Moldova.

guvern

În concluzie, şeful Cabinetului de miniştri a propus ca pentru formularea unei soluții optime, care ar avea un impact pozitiv în formarea calitativă a cadrelor didactice, precum și pentru eliminarea unor disonanțe  de ordin normativ, proiectul să fie  consultat suplimentar, cu participarea tuturor actorilor implicaţi, cu scopul de a îmbunătăţi documentul şi a-l definitiva pentru aprobare de către Guvern.

Taguri:

Leave a Reply