Connect with us

Politică

DESCHIDE.MD: Usatîi promite să pună la loc toți „Leninii” din Republica Moldova

Reacția președintelui „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în legătură cu demontarea monumentului lui Lenin din Fălești nu s-a lăsat mult așteptată. Printr-o intervenție live pe Facebook, Usatîi a negat toate acuzațiile de implicare a partidului său în demontarea monumentului și a promis că toate monumentele pe care le vor demonta Dodon împreună cu Plahotniuc, el și fracțiunea sa le vor reinstala înapoi.

Primarul fugar spune că decizia autorităților de la Fălești a fost influențată de către Partidul Democrat, ajutat de Partidul Socialiștilor în frunte cu Dodon, iar scopul acestei acțiuni este dezbinarea societății și a opoziției.

„Conducătorii noștri au organizat o altă provocare. Plahotniuc vrea să dezbine societatea și să creeze o ceartă între forțele de opoziție, iar Dodon și socialiștii îl ajută”, a declarat președintele „Partidului Nostru”.

Usatîi a explicat ce semnifică pentru el acest monument și a promis să-l reinstaleze înapoi, așa cum va face cu toate monumentele care vor fi demontate.

„Pentru mine astfel de monumente semnifică fericita mea copilărie sovietică. Eu, la fel, ca toți copiii mergeam la toate paradele, spuneam că sunt mândru că cresc în acel anturaj ca toți oamenii normali. Vă promit că acest monument va fi pus la loc, pentru că aceasta este parte a istorie noastre”, a mai spus Usatîi.

Despre aceasta portalul DESCHIDE.MD a scris în data de 23 august 2017.

Populare