Connect with us

Politică

Deputat PSRM a criticat politicienii ”cu diplomă medicală sau fără” care vor să discrediteze Sputnik V

Deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, a criticat tentativele unor politicieni ”cu diplomă medicală sau fără” de a discredita vaccinul Sputnik V. Potrivit parlamentarului, politizarea procesului de vaccinare anti-COVID 19 este un atac direct asupra sănătății populației.

Odnostalco susține că în urma afirmațiilor acestor politicieni, populația își va pierde încrederea în efectul vaccinării în general. Parlamentarul afirmă că moldovenii trebuie să decidă benevol cu ce vaccin să vor imuniza din cele care sunt certificate în Moldova, iar politicienii trebuie să ajute medicii în procesul de informare cu privire la importanța vaccinării și nu invers. 

”Din păcate, comportamentul unor politicieni a generat neîncrederea cetățenilor în vaccinul anti-COVID. PSRM nu a pledat niciodată contra vreunui vaccin anti-COVID 19. Vaccinurile, indiferent de cine le produce, sunt proprietate mondială. Astăzi, țările din toată lumea au ca scop să-și vaccineze în masă populația”, a spus Odnostalco.

Deputatul PSRM a anunțat că în Moldova au fost autorizate deja trei tipuri de vaccin, iar unii politicieni au creat piedici artificiale în procesul de certificare a vaccinului rusesc.

”Autorizarea acestor trei tipuri de vaccin nu s-a făcut de politicieni, dar de specialiști, academicieni, medici. În opinia unora, vaccinul Sputnik V este prost, doar pentru că nu este din Europa, ci din Federația Rusă. Este un lucru ieșit din comun. Astăzi, țările europene au acceptat acest vaccin, îl folosesc pe larg. Astăzi, toată lumea tinde să procure Sputnik V, la fel ca și alte vaccinuri”, a declarat Odnostalco.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat vaccinurile incluse de Organizația Mondială a Sănătății în Lista de utilizare în urgențe (Emergency Use Listing – EUL): Pfizer/BioNTech și AstraZeneca, dar și vaccinul rusesc Sputnik V.

Populare