Connect with us

Politică

Deputat PAS a câștigat din chiria unui automobil care costă jumătate de milion

Se întâmplă minuni în declarația deputatului „onest” din PAS, Vladimir Bolea. Oficial familia parlamentarului deține o mașină care ar costa doar 10 mii lei, iar soția acestuia a obținut venituri de aproape jumătate de milion de lei oferind în chirie automobilul. Despre aceasta a scris deputatul PSRM Marina Radvan pe pagina sa de Facebook. Socialista a analizat declarațiile de avere și interese ale deputatului Bolea și a constatat că în 2019, fiind în fotoliul de parlamentar, Bolea a indicat că deține în proprietate automobilul de model Honda din 2007 în valoare de doar 10 000 lei.

“Din analiza datelor prezentate în declarațiile de avere și interese la CEC și ANI pentru perioada 2017-2019, aflăm că soția deputatului PAS a primit 400 000 lei pentru chiria mijlocului de transport de la SRL Concept, unde activează în calitate de contabil-șef. Suma dobândită din chirie este de 40 ori mai mare decât valoarea automobilului.  Totodată, salariul soției deputatului a constituit în total suma 149 907.96 lei sau de 2,6 ori mai puțin decât plata pentru chiria automobilului. Aceasta poate fi  catalogat ca excluderea din circulație a mijloacelor financiare a întreprinderii pe parcursul perioadei 2017-2019 în scopul evaziunii de la plata impozitelor”, a scris Radvan pe Facebook.

Totodată, deputatul PSRM anunță că divergențe au fost depistate și la modul de declarare a bunurilor imobile. Marina Radvan a sesizat Autoritatea Națională de Integritate despre aceste nereguli.

Populare