Deputat ACUM: Demisiile în instituțiile publice vor continua

11 iulie 2019 13:580 comentariiVizualizări:

Deputatul blocului ACUM Vladimir Bolea susține că odată cu plecarea lui Eduard Harunjen din fruntea Procuraturii se încheie demisiile „primului rând” de funcționari, însă, potrivit lui, instituțiile nu se țin pe o singură persoană. Astfel, vor mai exista demisii. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Glavnoe”, la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

După ce vor cădea șefii Procuraturii, Consiliului Superior al Procurorilor și ai altor conducători, oamenii înșiși vor ieși și va avea loc un fel de curățare ușoară”, spune Vladimir Bolea. Potrivit lui, această curățare va avea loc cu atât mai mult cu cât populația cere acest lucru.

Până pe 7 iunie, Republica Moldova se afla într-o izolare totală. Și nu vorbim despre relații foarte proaste doar cu Federația Rusă, ele erau la fel de rele și cu Uniunea Europeană. Noi nu aveam nicio susținere financiară de nicăieri și nu vorbim aici doar despre credite, dar și despre granturi foarte importante pentru susținerea economiei Republicii Moldova”, a declarat Vladimir Bolea.

Colegul său de coaliție, socialistul, Gaik Vartanean, spune că principala sarcină a actualei majorități parlamentare este să readucă percepția în rândul cetățenilor că, dacă cineva încalcă legea, trebuie să răspundă.

Fosta putere trebuie să înțeleagă că faptul că unii conducători pleacă din instituții sau pleacă din Moldova, acest lucru nu-i va scăpa de răspundere penală și administrativă. În opinia mea, Partidul Democrat, în actuala componență, în general, nu are dreptul moral să participe la alegeri și să ocupe funcții de stat în viitor”, a declarat parlamentarul.

Deputatul spune că diplomații și funcționarii străini au un „optimism enorm” în legătură cu faptul că partidele din Parlament au o asemenea colaborare „interesantă” și s-a ivit șansa de a aduce țara în albia legalității.

Leave a Reply