Democrații solicită instituțiilor europene investigarea implicării PLDM, a Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase în furtul miliardului

11 octombrie 2018 12:122 comentariiVizualizări:

Deputații PDM colectează semnături, în cadrul unei petiții adresată Parlamentului European și Comisiei Europene. În documentul citat, democrații solicită factorilor de decizie europeni investigarea implicării PLDM, a liderului PAS, Maia Sandu, și a liderului PPDA, Andrei Năstase, în furtul din sistemul bancar, scrie hotnews.md.

”Ne adresăm cu solicitarea de a efectua verificări la nivelul Uniunii Europene, care să vizeze posibila implicare a guvernării PLDM  și a doamnei Maia Sandu, care a fost membru al acestei guvernări, în jefuirea celor trei bănci moldovenești. Există indicii serioase că PLDM a fost finanțat în campania electorală din 2014 de omul de afaceri Ilan Șor tocmai din bani proveniți de la aceste trei bănci falimentare, de această finanțare beneficiind o parte dintre candidații PLDM, inclusiv dna Maia Sandu”, se menționează în petiția PDM.

Deputații PDM cer și investigarea liderului PPDA, Andrei Năstase, despre care presa a scris că a organizat proteste pe bani oferiți de Ilan Șor și Vlad Filat.

”Solicităm, de asemenea, ca cercetările să vizeze și persoana dlui Andrei Năstase, președinte al PPDA, despre care există indicii solide că în anul 2015 a organizat proteste de stradă finanțate de către dnii Șor și Filat, cu bani devalizați din cele trei bănci menționate”, s mai spune în petiția citată.

2 Comments

  • Da, aveți dreptate. Demult trebuia de făcut această solicitare, că cei din PAS și-au cam ieșit din fire și nu vor să recunoască greșelile.

  • Iată acum vom vedea noi totuși unde-i miliardul, și că de fapt hoțul strigă prindeți hoții!

Leave a Reply