Connect with us

Politică

Declarația Parlamentului Republicii Moldova cu privire la armistițiu politic în fața crizei umanitare cauzată de pandemie a fost votată de deputați

Deputații au votat, astăzi, Declarația Parlamentului Republicii Moldova cu privire la armistițiu politic în fața crizei umanitare cauzată de pandemie în Republica Moldova. Hotărârea a fost înaintată de președintele Grupului parlamentar ”PRO MOLDOVA”, Andrian Candu.

În Declarație se arată că Republica Moldova bate zilnic propriile recorduri la numărul de teste pozitive la COVID-19. Țara a pierdut peste 4 mii de oameni în acest an de pandemie.

”Conștientizând gravitatea situației, Parlamentul Republicii Moldova se angajează să acționeze, dincolo de poziții politice și promisiuni electorale, pentru a păstra societatea unită, solidară și pregătită să acționeze consolidat și în consens pentru a depăși problemele cu care ne confruntăm”, se subliniază în Declarație.

Potrivit documentului, deputații au stabilit următoarele priorități: imunizarea a 70% din populația țării în următoarele 12 luni; deblocarea asistenței externe; măsuri pentru susținerea mediului de afaceri și păstrarea locurilor de muncă; măsuri pentru susținerea grupurilor defavorizate și a pensionarilor; creșterea capacităților sistemul medical și de educație; reluarea reformelor pe domeniile vitale cum este justiția, economia, administrația publică.

Populare