Connect with us

Politică

VIDEO// Decizia guvernului de a reduce TVA pentru fertilizanți, salutată de agricultori

Fermierii din nordul țării salută inițiativa anunțată luni de premierul Ion Chicu privind reducerea, în anul 2021, a TVA pentru fertilizanți și alte categorii de mărfuri specifice. Ei susțin că asta le va permite să economisească și să ofere produse calitative și mai accesibile. Este pentru prima dată când guvernarea întreprinde măsuri importante în sprijinul agriculturii, au mai declarat agricultorii pentru jurnaliștii de la NTV Moldova.

„Bineînțeles scăderea marjei de TVA pentru agricultori este un lucru binevenit deoarece anume marja de TVA și alte produse aduc la ridicarea prețului, a declarat Gheorghe Tudoreanu”, un agricultor din Edineț.

“Anul viitor urmează să fie mult mai greu, cu presiune mult mai mare din punct de vedere financiar a fermierilor și eu consider că e foarte binevenită reducerea TVA-ului la îngrășăminte. Și aș dori să mai adaug, să mulțumesc pe această cale guvernării pentru că Guvernul Chicu, spre deosebire de precedentele guverne a susținut cel mai tare fermierii”, a declarat Ghenadie Carp, un alt agricultor de la Edineț.

Ministerul Finanțelor a elaborat proiectul politicii bugetar-fiscale, care mai prevede eliminarea impozitării duble a dividendelor şi includerea taxei pentru drum în acciza pentru carburanți. Proiectul urmează a fi aprobat de Guvern și votat în Parlament.

Populare