Connect with us

Politică

De ce se BÂLBÂIE deputații Maiei Sandu referitor la subiectul refugiaților din Marea Britanie cazați în Moldova?

După ce prestigioasa publicație ”The Guardian” a realizat o investigație despre planurile premierului britanic Boris Johnson de a trimite migranții străini din Londra în Moldova, subiectul a fost preluat de toată presa internațională. Chiar și Washington Post a scris despre planurile lui Johnson cu privire la refugiați.

Știrea a stârnit reacții și în Republica Moldova. Mai mulți politicieni, analiști și reprezentanți ai societății civile s-au arătat indignați de aceste informații. Doar reacția deputaților Maiei Sandu a fost una contradictorie.

Astfel, vicepreședintele PAS Sergiu Litvinenco a scris pe Facebook că aceste informații sunt false, astfel acuzând ”The Guardian” de fake news.

„Cât am fost la guvernare, nu a existat nicio discuție despre nici un centru de detenție pentru refugiați în Republica Moldova”, se justifică Litvinenco.

Totodată, colegul său de partid Mihai Popșoi a avut un mesaj total diferit. Popșoi a cerut explicații de la președintele țării Igor Dodon și premierul Ion Chicu despre presupusa construcție a unor aziluri pentru migranții străini.

Amintim că potrivit investigației jurnaliștilor de la ”The Guardian”, Londra a examinat un plan prin care solicitanții de azil în UK să fie trimiși în centre care ar urma să fie construite în Republica Moldova, Maroc și Papua Noua Guinee. Ministatul de Externe de la Chișinău a precizat însă, că un astfel de subiect nu se regăsește pe agenda dialogului Republicii Moldova cu alte state, inclusiv Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Populare