Connect with us

Politică

De astăzi începe internarea pacienților infectați cu coronavirus, forme ușoare și gravitate medie, în blocul nr. 2 al Spitalului municipal de Ftiziopneumologie

Mai multe paturi pentru bolnavii de Covid-19. De astăzi începe internarea pacienților infectați cu coronavirus, forme ușoare și gravitate medie, în blocul nr. 2 al Spitalului municipal de Ftiziopneumologie.

Potrivit primarului general Ion Ceban, în total, 130 de paturi vor fi distribuite pe trei etaje a câte 40 – 45 de locuri.

„Primele 45 de paturi vor fi activate astăzi, astfel încât în după amiaza zilei vor fi internați primii pacienți. Altele 45 de paturi urmează a fi activate peste ceva timp, iar ultimele 40 vor fi activate în zilele următoare. Începând cu săptămâna trecută, în blocul spitalului a fost realizată decontaminarea și inițiată o reparație cosmetică, care va fi finalizată săptămâna viitoare. Se lucrează pe etaje”, a declarat edilul.

Ceban punctează că de asemenea, blocul a fost dotat cu mobilier nou, printre care 40 de paturi, 125 de noptiere, saltele și lenjerie de pat. În context, blocul sanitar care era dotat cu o singură cabină de duș, a fost reutilat, iar în prezent se regăsesc alte trei cabine de duș.

„Pentru a asigura saloanele cu apă caldă, au fost procurate și instalate boilere, iar sistemul de alimentare cu apă din saloane a fost renovat. La fel, pentru alimentarea pacienților, a fost procurată veselă de unică folosință și elaborate meniurile pentru aceștia.  Au fost luate măsuri și la capitolul dotări cu personal medical și echipamente necesare. În acest sens, a fost completată organigrama instituției, identificate statele de personal și echipamentul necesar intervenției conform protocoalelor naționale”, a mai adăgat primarul capitalei.

Pentru siguranța medicilor și a stufului instituției, au fost elaborat planul de acces și circulație în interiorul blocului.

De precizat că Primăria Chișinău a alocat din bugetul municipal 960 de mii de lei pentru renovarea acestui bloc, iar, potrivit lui Ceban, cheltuielile ar putea crește.

Populare