Connect with us

Politică

Dacă Maia Sandu va accepta condițiile lui Usatîi, în Parlament vor intra partide de stânga mai periculoase decât PSRM, spune o jurnalistă

Renato Usatîi își bate joc de Maia Sandu. Este un răspuns pentru ceea ce declara lidera PAS anterior despre primarul Bălți. De această părere este susținătoarea Platformei DA, jurnalista Nelly Sambris. Într-o postare pe Facebook, Sambris se arată îngrijorată de soarta partidelor de dreapta de la Chișinău, dacă Maia Sandu va accepta să dizolve Parlamentul și să anunțe alegerile anticipate, așa cum îi cere Usatîi.

“Chiar ar fi interesant cine și le-ar asuma în aceste condiții, când rezultatele primului tur au arătat ca în Parlament vor ajunge partide de stânga care pot fi mai periculoase decât PSRM. Treptat, la Chișinău moare definitiv dreapta”, spune Sambris.

Jurnalista se arată nemulțumită și de faptul că cei doi politicieni negociază voturile oamenilor, de parcă ar fi proprietari ai acestor cetățeni.

„Renato Usatîi nu e “proprietarul” celor 16% din electorat, ca să-l dea cui vrea el. Electoratul său este unul ocazional, migrator, venit de pe segmentul de stânga, care a vrut să mai încerce și altceva decât Dodon. Nu e vorba acum de 17 mandate în Parlament pe care Usatîi le-ar fi obținut și cu care ar putea să meargă la negocieri reale. Voturile lui Usatîi sunt mâța din sac. Chiar dacă își va anunța susținerea pentru candidatul PAS, în cea mai mare parte votanții săi vor migra, din nou, la Dodon”, scrie jurnalista.

Nelly Sambris este de părerea că mesajul lui Usatîi, prin care a anunțat că a fost telefonat de Maia Sandu, a fost rostit pentru a o coborî de pe piedestal pe lidera PAS. “Acesta este “stilul” specific al lui Usatîi și așa își bate el joc acum de Maia Sandu”, a mai scris Sambris.

Populare