Connect with us

Politică

CV-ul unui lider al protestului agricultorilor: A fost prins cu contrabandă, și cercetat penal pentru că a furat banii statului

Unul dintre liderii protestărilor, care au încercat să intre forțat în Parlament, cu tractoarele, este Vasile Colța, reținut anterior pentru contrabandă cu țigări. Bărbatul a mers chiar și la discuții cu parlamentarii, pentru a-și înainta cerințele față de stat.

Vasile Colța este fost deputat al Alianței „Moldova Nostră” și fost primar al orașului Hâncești. Potrivit „Ziarul Național”, în 2006, Colța a fost exclus din fracțiunea parlamentară a Alianței „Moldova Noastră”, după ce a fost prins de vameșii români la punctul vamal Albiţa-Leuşeni, în timp ce încerca să aducă prin contrabandă în România țigări în valoare totală de 7 000 de euro. Marfa a fost confiscată, iar deputatului i-a fost aplicată atunci o amendă de 14,4 mii de lei. Colța a recunoscut atunci vina.

În 2005, la solicitarea Procuraturii Generale, deputatului Colța i-a fost ridicată imunitatea parlamentară, fiind cercetat în cinci dosare penale pentru abuz în serviciu şi delapidări de fonduri în proporții deosebit de mari, fapte pe care le-ar fi comis în perioada activității de primar la Hânceşti.

Populare