Curtea Constituțională a decis. Igor Dodon nu poate desemna un candidat la funcția de premier în lipsa organelor de conducere ale Parlamentului

15 mai 2019 11:300 comentariiVizualizări:

Președintele Dodon Igor poate desemna un candidat pentru funcția de prim-ministru odată ce este ales  președintele Parlamentul Republicii Moldova și organele de conducere ale acestuia, se arată în decizia Curții  Constituționale de astăzi, care a examinat o sesizare în acest sens a șefului statului. 

„Însă, lipsa întrunirii Parlamentului în ședință plenară pentru examinarea chestiunii învestiturii Guvernului, atunci când există organe de conducere ale legislativului, echivalează cu respingerea solicitării de învestitură.

Amintim că Igor Dodon, prin reprezentantul său juridic, Maxim Lebedinschi, a depus o sesizareb la Curtea prin care cere cerea interpretarea referitor la dreptul de a propune un candidat la funcția de premier. Mai exact, Maxim Lebedinschi a subliniat atunci că în condițiile în care în R. moldova nu a mai existat o asemenea criză politică și riscuri atât de mari ca să nu fie numit un președinte al Parlamentului, Igor Dodon vrea să știe dacă este obligat să propună un candidat la funcția de premier.

Leave a Reply