Connect with us

Politică

Curat-murdar! Încă un parlamentar al fracțiunii PAS are probleme de integritate

Încă un parlamentar al fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate are probleme serioase de integritate. Deputatul PSRM Nichita Țurcan a solicitat Agenției Naționale de Integritate să verifice mai multe neconcordanțe și lacune în completarea declarațiilor de avere și interese ale colegului său din  PAS, Radu Marian, pentru ultimii 3 ani.

Nichita Țurcan susține că, în perioada 2017-2018, Radu Marian a declarat un venit de peste 620 de mii de lei, inclusiv aproape 200 de mii de lei de la ministerul de Externe al Marii Britanii. Deputatul a anunțat și venituri de la asociații obștești, deși mandatul de deputat este incompatibil oricărei alte funcţii remunerate, inclusiv a funcţiei acordate de un stat străin sau organizaţie internaţională, cu excepţia activităţii didactice şi ştiinţifice desfăşurate în afara programului stabilit de Regulamentul Parlamentului.

“Suplimentar, fiecare deputat, în decursul a 30 de zile de la validarea mandatului, trebuie să declare Biroului Permanent al Parlamentului orice activitate extraparlamentară pe care va continua să o desfăşoare, în acest sens există riscul ca Radu Marian să beneficiat de venituri de la diferite asociații obștești fără să le fi declarat”, spune Nichita Țurcan.

Deputatul PSRM precizează, de asemenea, că, suplimentar, Radu Marian a declarat două bunuri de valoare, în sumă totală de peste 244 000 de lei, însă n-a indicat niciun bun imobil. “Apare întrebarea, unde ține deputatul cele două bunuri care costă cât peste 140 de pensii medii în Moldova? Au mai fost depistate și alte neconcordanțe, pe care trebuie să le examineze ANI”, mai spune Țurcan.

Acesta mai constată că, pe lângă ascunderea averilor, veniturilor și a intereselor, a majoritatea deputaților PAS sunt finanțați de peste hotare prin diferite instrumente, în special, ONG-uri. “Poate e timpul să recunoască faptul că ONG-urile sunt umbrela legală de finanțare ilegală de peste hotare a deputaților Maiei Sandu?

În acest caz, poporul se întreabă: ce interese reprezintă acești aleși “curat-murdari”?”, conchide deputatul PSRM.

Populare