Connect with us

Social

Cum jurnaliștii Agora.md, membri ai STOP FALS, distribuie fake news-uri

Jurnaliștii de la Agora.md au fost prinși cu un nou fals. Aceștia au scris că ex-președintele țării Igor Dodon ar fi comentat o investigație despre terenurile de sport cumpărate de la stat cu 30 de mii de euro și revândute cu un milion. Potrivit portalului de știri Agora, liderul PSRM ar fi spus că este o investigație care nu costă nici doi bănuți. În realitate, Dodon a comentat astfel investigația despre cadourile pe care le-a primit în perioada când era șef al statului. 

Jurnaliștii de la Agora.md nu s-au grăbit să vină cu o dezmințire la falsul publicat, dar au șters informația de pe site. Nu este pentru prima dată, când acest portal de știri este acuzat de fake news. De exemplu, în ziua inaugurării președintelui, Agora.md a scris că Maia Sandu a venit la Palatul Republicii pe jos și fără pază, iar în materialul video pe care l-au publicat pe site se vede bodyguardul care o însoțea pe șefa statului.

Precizăm că portalul de știri Agora.md este membru al campaniei lansate de Asociația Presei Independente – Stop Fals. Scopul campaniei finanțate de SUA este de a lupta fake news-urile

Populare