Connect with us

Politică

Cum explică Maia Sandu faptul că nu a fost scos gardul de la Președinție

Maia Sandu afirmă că scoaterea gardului de la Președinție nu este actualmente prioritate numărul unu. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținute miercuri.

Întrebată cât ar costa lucrările de dezasamblare, șefa statului a menționat că lucrările s-au făcut de Cancelaria de Stat, apoi obiectivul a fost predat Președinției, însă fără evidența cheltuielilor.

„Nu putem să vă spunem acuma cât a costat gardul, pentru că nu există acum asemenea acte. Înainte să ne clarificăm, să vedem costuri și beneficii. Am deschis porțile așa încât toată lumea să poată să intre în curtea Președinției și sper că oamenii fac acest lucru.

Nu am renunțat la această idee, dar nu este prioritatea numărul unu pentru Republica Moldova. Când o să avem toate costurile economice și o să putem facem analize, o să revenim și o să vă spunem cum facem”, a conchis Sandu.

Amintim că, în perioada campaniei electorale, Maia Sandu declara în cadrul unei emisiuni televizate că intenționează să scoată gardul de la Președinție. După ce a fost aleasă, aceasta estima că dezasamblarea va avea loc la scurt timp după învestire.

Populare