Connect with us

Politică

CtEDO se va pronunța pe 7 decembrie pe cazul Vlad Filat contra Moldovei

Săptămâna viitoare, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) va face publică hotărârea în cauza lui Vlad Filat contra R. Moldova.

Despre aceasta a anunțat avocatul fostului premier, Vitalie Zama, transmite Știri.md.

”La data de 07 decembrie 2021 Curtea de la Strasbourg va face publică hotărârea în cauza Filat c. Moldovei, cererea nr. 11657/16.

Cauza se referă la procedurile penale, care au dus la condamnarea, în 2016, la 9 ani de închisoare pentru mită și trafic de influență.

Invocând Articolul 5 § 4 din Convenție, reclamantul se plânge că a fost în imposibilitate de contesta legalitatea arestării sale preventive, dispuse urmare a condamnării sale de către primă instanță.

De asemenea, invocând Articolul 6 § 2, prezumția nevinovăției, reclamantul se plânge în privința declarațiilor oficialilor răspândite în momentul ridicării imunității parlamentare”, a declarat avocatul.

Reamintim că Vlad Filat a fost reținut în octombrie 2015. Pe 27 iunie 2016, a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență, fiind deținut în Penitenciarul numărul 13 din Chișinău. 

Pe 3 decembrie 2019 a fost eliberat din detenție în baza unei încheieri a Judecătoriei Ciocana.

Populare