CSM cere demisia judecătorului Curții Constituționale, Corneliu Gurin

25 iunie 2019 11:100 comentariiVizualizări:

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au cerut în cadrul ședinței de astăzi demisia judecătorului de la Curtea Constituțională, Corneliu Gurin, scrie newsin.md.

Membrii CSM s-au într-unit astăzi în şedinţă. La eveniment a participat şi premierul Maia Sandu, dar şi ministrul Justiţiei, Olesea Stamati.

Şeful cabinetului de miniştri le-a cerut membrilor CSM să înceapă curăţenia în sistem, iar judecătorii care au emis decizii îndoielnice să fie demişi. „Reforma justiției este o prioritate a noii guvernări, de asta sunt aici. Lipsa oricăror progrese în domeniul justiției este impedimentul principal din cauza cărora noi nu putem primi asistență financiară din partea instituțiilor europene. Cerem stoparea aplicării dublelor standarde. Şi dacă aici nu se vor schimba lucrurile, vom căuta soluţii în parlament”, a opinat Maia Sandu.

În cadrul şedinţei, membrii CSM au examinat mai multe subiecte şi au cerut demisia magistratului de la Curtea Constituţională, Corneliu Gurin.

Corneliu Gurin a fost numit judecător la Curtea Constituțională la propunerea CSM în luna decembrie a anului trecut. Acesta a deţinut anterior funcţia de procuror general al Republicii Moldova.

Leave a Reply