Connect with us

Politică

Creditul rusesc în valoare de 200 de milioane de euro ar putea ajunge în Moldova până la sfârșitul acestui an

Creditul rusesc în valoare de 200 de milioane de euro ar putea ajunge în Moldova până la sfârșitul acestui an. Președintele Igor Dodon a anunțat, în cadrul unei ediții speciale la Prime TV, că acordul de finanțare ar putea fi semnat de guvernele celor două țări în următoarele două-trei săptămâni.

Șeful statului a declarat că ministrul moldovean al Finanțelor, Sergiu Pușcuță, a discutat miercuri, 16 septembrie, cu reprezentanții Ministerului rus de Finanțe, unde s-au punctat toți parametrii acestui acord. 

”Cel mai probabil, săptămâna viitoare, va avea loc runda finală de negocieri asupra acestui acord. Cred că, real, la sfârșitul lui septembrie-începutul lui octombrie, acest acord va fi semnat. Aceasta înseamnă că partenerii din Federația Rusă, în pofida situației dificile peste tot, se țin de cuvânt”, a spus președintele.

Șeful statului s-a arătat convins că în Parlamentul de la Chișinău se vor găsi suficiente voturi pentru ca acordul cu Federația Rusă să fie ratificat, astfel ca banii să ajungă în Moldova până la sfârșitul anului. 

Creditul rusesc de 200 de milioane de euro a fost blocat de Curtea Constituțională în urma contestațiilor depuse de deputații  PAS, PPDA, din Partidul Șor și grupul Candu.

Renegocierea contractului are loc în baza unor înțelegeri stabilite de președintele moldovean, Igor Dodon, cu autoritățile de la Moscova.

Populare