Connect with us

Politică

Corneliu Furculiță: ”Miza cea mare la alegeri este constituirea unei guvernări care ar putea să aducă la normalitate țara”

Miza cea mare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie este constituirea unei guvernări care ar putea să aducă la normalitate țara, a declarat liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Deputatul a menționat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor contează să obțină la acest scrutin o majoritate parlamentară care să poată restabili normalitatea în Republica Moldova.

Potrivit lui Furculiță, blocul aduce perspectiva lucrurilor bune care au început în anii 2001 – 2009, când la putere s-a aflat partea componentă a blocului actual Partidul Comuniștilor și echipa care este astăzi și în Partidul Socialiștilor.

”Este una și aceeași echipă care a implementat aceste lucruri și continuare a acestor acțiuni, activități a fost prezentarea platformei social-economice recent, principiile de bază sunt bazate pe industrializare, ridicarea agriculturii, bunăstarea populației, aducerea unor venituri mai mari pentru populație, asigurarea pensiilor, o medicină calitativă și un învățământ profesionist”, a menționat deputatul.

Socialistul a precizat că bani pentru aceste reforme se vor găsi din veniturile pe care le va asigura la buget dezvoltarea economică.

”Odată cu creșterea economică, în buget vin mai multe impozite, odată cu impozitele sunt posibile programele de dezvoltare, inclusiv majorarea salariilor, achitării pensiilor și altor plăți sociale. Toate sunt interdependente, avem o creștere economică, avem o creștere a bunăstării populației”, a spus Furculiță.

Potrivit deputatului, creșterea economică se bazează, în primul rând, pe stabilitatea politică și asigurarea unui climat favorabil pentru mediul de afaceri.

Populare