Connect with us

Politică

Constantin Starîș: actualul bloc electoral dintre comuniști și socialiști are un scop mult nobil decât dezbăierarea de un singur adversar politic și anume salvarea țării de pericolele din extern

Secretarul Comitetului Central al PCRM, Constantin Starîș a venit cu o reacție la replicile acide din partea curentului drept al politicii moldovenești privind formarea Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. Comunistul a adus aminte că în anul 2019 a avut loc o alianță mai neverosimilă ca actuala, între PSRM și ACUM, transmite Telegraph.md

Starîș a amintit de coaliția PSRM-ACUM din iunie 2019, menționând că atunci, PAS-ul Maiei Sandu justifica alianța ca fiind construită în numele binelui și împotriva lui Vlad Plahotniuc, deși în același timp, actualul președinte a primit în urma alianței de atunci postul de premier.

Mai mult de atât, secretarul comunist a specificat că actualul bloc electoral dintre comuniști și socialiști are un scop mult nobil decât dezbăierarea de un singur adversar politic și anume salvarea țării de pericolele din extern.

„Eu urmăresc procesele politice din Republica Moldova din anul ’93-’94 și eu am văzut lucruri mult mai stranii în țara noastră. Eu, de exemplu, am văzut în iunie 2019 o alianță mult mai fantastică, între PSRM și ACUM, Maia Sandu și Igor Dodon. Poate cineva a uitat? Și ca rezultat al acestei uniri, Maia Sandu a primit funcția de prim-ministru. Poate cineva a uitat de asta? Da, nouă ni se spune că aceasta a fost în numele binelui, în numele a ceva și eu spun „ok” și asta este în numele a ceva, a ceva mult mai mult decât scăparea de un singur om pe care toți l-au recunoscut toți ca ticălos. Astfel eu consider că acest scop este cu mult mai înalt, nobil și larg”, a declarat Constantin Starîș, în cadrul emisiunii „Главный вопрос” de la postul NTV.

Populare