Connect with us

Politică

Consiliul Public al Moldovei (CPM) îl susține pe candidatul independent la alegerile prezidențiale din 15 noiembrie, Igor Dodon

Consiliul Public al Moldovei (CPM) îl susține pe candidatul independent la alegerile prezidențiale din 15 noiembrie, Igor Dodon. În cadrul unei ședințe extraordinare a CPM, care a avut loc în data de 11 noiembrie, participanții au remarcat că în ultimul an s-a făcut un pas important pentru întărirea statalității Republicii Moldova și pentru reintegrarea țării. Cei prezenți au ajuns la concluzia că rolul decisiv în aceste schimbări pozitive se datorează președintelui țării Igor Dodon.

Totodată, membrii Consiliului au constatat o ingerință fără precedent a unor politicieni occidentali, dar și a unor ONG-uri în procesul electoral, scopul de bază fiind promovarea candidatului PAS Maia Sandu la funcția de șef al statului.

„Dacă cel mai înalt post în stat va fi ocupat de un politician pro-occidental, care nu are un program bine dezvoltat pentru întărirea statalității Republicii Moldova și care pledează pentru aderarea țării noastre la România, acest lucru ar putea duce la o catastrofă și ar putea afecta negativ aspectele sociale și economice ale țării”, se arată în comunicatul CPM.

La ședința Consiliului Public al Moldovei au participa reprezentanții organizațiilor etnice, istorici, experți în domeniul economic, în domeniul educației, drept, relații internaționale, dar și lideri ai organizațiilor de tineret și jurnaliști.

Populare