Connect with us

Politică

Conducerea țării a refuzat să instaleze o stație de oxigen la Centrul Covid MoldExpo

Conducerea țării a refuzat să instaleze o stație de oxigen la Centrul Covid MoldExpo. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că acest refuz și explicațiile Guvernării sunt niște „mofturi”.

„Situația nu s-a schimbat timp de o săptămână. Nici la capitolul completarea spitalelor cu medicamente, echipamente și stația de oxigen la MoldExpo. Totodată îi expunem la mari riscuri și neconformități pe cei de acolo care pot genera pericole enorme de explozii și incendii și cine va răspunde atunci?

Am auzit niște explicații stranii de ce nu putem instala stația de oxigen – nimic concret. Am auzit că MoldExpo este un fel de Struțo-Cămilă, așa s-a spus.

Dar eu cred că explicațiile pot fi numite – MOFTURI. Și aduc aminte că este Centrul care descarcă spitalele pline de pacienți cu covid și nu este vorba doar de pacienți din Chișinău. Am mai auzit că nu se vrea investirea în acest Centru că uite doamne ar fi un proiect al Primăriei Chișinău. Iarăși împărțim medalii și merite. E vorba de vieți omenești, nu uitați de asta și haideți să lăsăm mofturile la o parte”, a declarat Ceban.

Edilul afirmă că medicii azi lucrează non stop, sunt epuizați, oamenii la fel au obosit și în fiecare zi cineva își pierd apropiații, unii nu se mai întorc acasă.

„Alte familii sunt internate în spital în diverse secții și nu mai apucă să se revadă. Repet ca Centrul Covid are nevoie urgent de instalarea stației de oxigen, stație care este disponibilă la Minister, stație procurata din banii Băncii Mondiale. Știu că acea stație stă și se prăfuiește. Voi face public scrisorile adresate MS, unde am solicitat ajutorul și suportul de care avem nevoie pentru a depăși provocările pandemice în mun. Chișinău.  Cu regret, toate au rămas fără răspuns, în fapt nu se respecta cel puțin cadrul legal de răspuns la corespondența adresată”, a conchis edilul.

Populare