Connect with us

Social

Conducătorii auto nu vor mai fi obligați să poarte permisul de conducere când sunt la volan

Conducătorii auto nu vor mai fi obligați să poarte permisul de conducere când sunt la volan, potrivit unui proiect de lege votat astăzi de Parlament în prima lectură.

Documentul prevede și alte măsuri care simplifică procedura de obținere a dreptului de a conduce, însă unii deputați le consideră exagerate. Cu detalii, Cornel Ciobanu. RJ 14 Cornel permise Conducătorii auto nu vor mai fi obligați să dețină în permanență permisul de conducere când sunt la volan. Va fi suficient să prezinte, la cererea polițiștilor, un alt act de identitate sau să cunoască numărul codului personal. Proiectul prevede și simplificarea procedurii de obținere a certificatului medical pentru dreptul de a conduce.

Deputatul socialist Vasile Bolea și-a exprimat îngrijorarea că acordarea dreptului de a conduce fără a deține permisul în formă fizică, ar putea genera abuzuri din partea șoferilor. Insert Bolea În același timp, deputatul PAS Ion Babici a opinat că legislația ar trebui să prevadă un nivel minim de studii generale pentru persoanele care obțin dreptul de a conduce autovehicule.

Inițiativa Guvernului este promovată în contextul unui proces de digitalizare a serviciilor publice.

Populare