Connect with us

Politică

Companiile Moderna și Pfizer nu dispun de vaccinuri pentru țara noastră

Companiile Moderna și Pfizer au informat autoritățile Republicii Moldova că nu dispun de vaccinuri anti-COVID-19 pentru țara noastră.

 Datele se conțin într-un răspuns oferit de Ministerului Sănătății la interpelarea deputatului PSRM, Vladimir Odnostalco.
Producătorul Moderna a înștiințat țara noastră că toate cantitățile de vaccin pentru acest an deja sunt redistribuite și a pot planifica eventual pentru Republica Moldova doar în primul trimestru al anului viitor.
Compania Pfizer a comunicat că volumul producției de vaccin este insuficient și a recomandat autorităților moldovene să încerce să procure vaccinul prin intermediul platformei internaționale COVAX.
Amintim, președintele PSRM, Igor Dodon, a discutat, astăzi, cu ambasadorul Federației Ruse despre termenele de livrare cât mai urgentă în țara noastră a vaccinului rusesc Sputnik V. Liderul PSRM a declarat, la emisiunea de vineri, că va analiza, săptămâna viitoare, la Moscova, cu autoritățile ruse despre livrarea primului lot de vaccin anti-COVID în țara noastă.

Populare