Connect with us

Politică

Codul Electoral ar putea fi modificat în zilele următoare. Subiectul, discutat de conducerea CEC cu reprezentanții Comisiei de la Veneția

Modificarea Codului electoral al Republicii Moldova și a legislației conexe, în contextul Opiniei comune a Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR a fost principalul subiect de pe agenda discuțiilor dintre Secretarul adjunct al Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), Simona Granata-Menghini și șeful Direcției Alegeri și Partide Politice, Pierre Garrone, cu ministrul Justiției de la Chișinău, Fadei Nagacevschi.

Interlocutorii au discutat despre oportunitatea adoptării proiectului de lege până la data lansării oficiale a campaniei electorale, care, potrivit termenului legal, va începe pe 2 octombrie 2020. În acest context, au fost menționate aspectele pozitive, dar și recomandările ce urmează a fi considerate de către autoritățile naționale, pentru îmbunătățirea proiectului de lege și avansarea ulterioară a adoptării finale.

De asemenea, a fost abordată și tema organizării alegerilor prezidențiale, ținând cont de particularitățile epidemiologice atât în țară, cât și peste hotare.

La întrevederea, desfășurată în data de 23 Septembrie 2020, la Strasbourg, au mai participat Președintele CEC de la Chișinău și secretarul CEC.

Populare