Connect with us

Social

Circulaţia trenului Chişinău – Bucureşti, reluată din 12 decembrie

Începând cu data de 12 decembrie 2021 se va relua circulaţia trenului nr.105/106  Chişinău-Bucureşti, anunţă Calea Ferată a R. Moldova. Până pe 31 decembrie trenul va circula de două ori pe săptămână, cu plecare din Chişinău în zilele de joi şi duminică, iar din Bucureşti în zilele de luni şi vineri.Potrivit instituţiei, începând cu 2 ianuarie 2022 trenul va circula de trei ori pe săptămână, cu plecare din Chişinău în zilele de marţi, joi şi duminică, iar din Bucureşti în zilele de luni, miercuri şi vineri.

Plecarea trenului din Chişinău la ora 17.20, sosirea în Bucureşti la ora 06.17, plecarea din Bucureşti la ora 19.20, sosirea la Chişinău la ora 08.15.

Costul călătoriei a rămas acelaşi – tariful SMART (nerambursabil) – 19 euro, preţul unui bilet pentru călătoria în vagon cu compartimente – 580 lei,  în vagon capitonat 670 lei. Copiii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 12 ani vor beneficia de o reducere de până la 40%.

Începând cu ziua de astăzi biletele pot fi procurate la casele gării feroviare, iar din 6 decembrie şi prin internet, accesând siteul www.cfm.md.

De asemenea, la gara Chişinău se pot achiziţiona documente de călătorie pentru trenurile care circulă din Bucureşti în direcţia Budapesta, Sofia, Viena şi mai departe cu transbordare la orice alte rute din ţările europene.

Concomitent cu începerea circulaţiei trenului nr. 105/106 Chişinău-Bucureşti, se va relua circulaţia zilnică a trenului de frontieră Iaşi-Ungheni.

Începând cu luna martie 2020 şi până  în prezent circulaţia trenurilor de călători în trafic internaţional în Republica Moldova  a fost suspendată. Din 28 august 2021 a fost reluată circulaţia trenului Chişinău-Odesa. Administraţia ÎS «Calea Ferată din Moldova» menţionează că depune toate eforturile pentru a relua circulaţia trenurilor şi în relaţia cu alte state –Rusia, Belarus, Ucraina.

Populare