Connect with us

Politică

Cină de 14 lei la un liceu din Capitală: Ceban cere demisia directorului

Managementul defectuos, corupţia, logistica şi sistemul de administrare putred – sunt principalii factori care generează probleme în domeniul educaţional din municipiul Chişinău. Despre aceasta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi dimineață de la Primăria Chișinău.

Potrivit acestuia, pe alocuri problemele sunt foarte grave.

„Mă refer aici la cazul de la Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv din sectorul Buiucani, de unde au apărut imagini pe reţelele de socializare cu mai multe feluri de mâncare servite copiilor într-o singură farfurie. Așa sunt hrăniți elevii şi eu sunt sigur că asemenea cazuri mai sunt şi în alte instituţii de învăţământ din oraş.

Este grav ce se întâmplă, pe seama sănătăţii copiilor. Am solicitat ca viceprimarul de ramură, de comun cu Direcţia generală educaţie, tineret şi sport să meargă în inspecţie prin şcolile şi grădiniţele din capitală, să verifice calitatea alimentelor, starea sanitară a blocurilor alimentare şi respectarea măsurilor de protecţie împotriva COVID-19 şi să îi scoată din zona de confort pe directorii care se fac că plouă. Este grav când conducătorii instituţiilor de învăţământ tolerează asemenea ilegalităţi”, a precizat acesta.

Primarul spune că nu va tolera asemenea situaţii, iar dacă va fi necesar, vor fi chemaţi şi cei de la ANSA, sau alte organe competente.

„În baza informaţiilor colectate va fi prezentat şi un raport. În continuare vom solicita părerea copiilor şi a părinţilor la acest capitol, pentru a îmbunătăţi procesul de alimentaţie în şcoli şi grădiniţe. Nu voi tolera neglijenţe în raport cu copiii. Am solicitat ca pentru fiecare caz separat depistat în instituţiile de învăţământ să fie sancţionaţi responsabilii, chiar demişi. Altfel voi demite eu pe cei care nu ştiu să îşi gestioneze domeniile de activitate”, a conchis acesta.

Populare