Connect with us

Politică

Chișinăul așteaptă o decizie a autorităților centrale cu privire la vaccinarea împotriva coronavirusului

Chișinăul așteaptă o decizie a autorităților centrale cu privire la vaccinarea împotriva coronavirusului. Dacă cineva așteptă unele mișcări, primarul general Ion Ceban afirmă că această decizie nu este de competența primăriei.

După cum a remarcat șeful capitalei, Ion Ceban, conducerea țării este cea care decide ce va fi vaccinul și când va începe introducerea acestuia, iar primăria va urma toate instrucțiunile.

„În ceea ce privește vaccinul de utilizat – Sputnik V, Pfizer sau Moderna – aș dori să aud părerea experților. Medicamentele sunt în prezent testate în diferite țări, iar ce tip de vaccin va veni în Moldova va deveni cunoscut mai târziu ”, a spus acesta în cadrul emisiunii „Puterii a Patra” de la N4.

Când a fost întrebat dacă intenționează să fie vaccinat împotriva Covid-19 însuși, Ion Ceban a spus că va anunța decizia sa mai târziu.

„Anul acesta am fost vaccinat împotriva gripei și încerc să urmez toate recomandările specialiștilor. Când există certitudine cu privire la vaccin, atunci voi spune public despre decizia mea”, a mai declarat acesta.

Amintim, mai devreme Ion Ceban a spus că Chișinăul se pregătește pentru vaccinarea împotriva Covid-19. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a aprobat deja un plan de vaccinare împotriva coronavirusului, iar acum autoritățile capitalei așteaptă adoptarea unei politici de vaccinare la Chișinău.

Populare