Connect with us

Politică

Chiar dacă deputații PAS cu DA nu au participat la ședința Parlamentului, propunerile acestora au fost acceptate

Din bugetul de stat pentru anul 2021 vor fi alocate surse financiare și pentru propunerile înaintate de deputații PAS și Platforma DA, asta chiar dacă parlamentarii Blocului ACUM au refuzat să participe la procesul de votare al Bugetului Public Național. Cele patru documente financiare ale țării: Bugetul de Stat, cel al asigurărilor sociale și medical, și Politica bugetar-fiscală au fost votate în lectură finală de deputații din fracțiunea PSRM și Platforma ”Pentru Moldova”.

Deputatul socialist, Vladimir Golovatiuc, a declarat că PSRM a făcut tot posibilul pentru a evita instaurarea haosului în țară.

”Vreau să remarc că amendamentele propuse de deputații PAS și Platforma Da au fost acceptate de Parlament”, a spus Golovatiuc într-o conferință de presă.

Proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul 2021 este fundamentat pe o creștere economică de 4,7%, nivelul inflației de 2,7%, o majorare a exporturilor de 12,6%, a importurilor de 14,3% și a creșterii salariului mediu pe economie de 10,3%. Bugetul Public Național prevede venituri de 66,9 miliarde de lei, cheltuieli – de 81,3 miliarde de lei și un deficit bugetar de 14,4 miliarde de lei.

Populare