Connect with us

Social

Cetăţenii Republicii Moldova vor putea călători în atatul Qatar fără vize

Cetăţenii R. Moldova vor putea călători în Statul Qatar fără vize. Cabinetul de miniştri a aprobat semnarea Acordului între Republica Moldova şi Statul Qatar cu privire la abolirea vizelor de scurtă şedere pentru posesorii de paşapoarte ordinare.

Potrivit documentului, deţinătorii unui paşaport valabil pot intra pe teritoriul celuilalt stat fără viză pentru o perioadă de 90 de zile în decurs de 180 de zile, dacă călătoresc în scop de afaceri (serviciu), turism sau tranzit. În cazul în care perioada de aflare pe teritoriul celuilalt stat urmează a fi mai mare de 90 de zile în decurs de 180 de zile, va fi necesară obţinerea unei vize de lungă şedere. 

Noile condiţii vor contribui la dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor de colaborare şi prietenie dintre cele două state, prin facilitarea călătoriilor pentru cetăţeni. De asemenea, eliminarea regimului de vize şi mărirea fluxului de călători va impulsiona cooperarea pe domeniile de interes reciproc, schimburile comerciale bilaterale şi va facilita călătoriile în scop turistic.

Populare