Connect with us

Social

Cetățeni străini, cercetați penal pentru șantaj în Moldova

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a demonstratat în faţa magistraţilor Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani vinovăţia unui cetăţean al Azerbaidjanului pentru şantajarea unui cetăţean al Turciei, în Chişinău.

Prin urmare, inculpatul a fost condamnat la 13 ani închisoare, cu executare reală, pentru faptele comise la începutul lui 2021. Atât condamnatul, cât şi victima locuiau şi munceau în R. Moldova, iar relaţia acestora ţinea de activitatea profesională.

Totuşi, inculpatul azer i-a pretins cetăţeanului turc întoarcerea unei datorii inventate, de peste 1,8 milioane lei. În acest scop, inculpatul l-a ameninţat cu un cuţit pliabil cu lungimea de 15 cm, precum şi cu un pistol, în complicitate cu un alt figurant, în privinţa căruia continuă urmărirea penală, sub supravegherea procurorilor PCCOCS. Pe lângă ameninţarea cu moartea, aceştia au obligat victima să scrie o recipisă prin care le-ar fi permis să-i ia automobilul de lux ca gaj.

Ulterior reţinerii în luna aprilie curent, acesta a fost plasat în arest, la solicitarea procurorilor PCCOCS, iar acum se află în custodia statului în calitate de condamnat.

Populare