Connect with us

Politică

Cenușă: Președintele ca și alte instituții trebuie să rezulte din ceea ce spune legea și gardienii legii – Curtea Constituțională

Declarațiile făcute de președintele Maia Sandu sunt contrazise de către politologul Dionis Cenușă. Într-un comentariu pe Facebook, analistul spune că șefa statului face declarații populiste atunci când susține că interpretează Constituția prin prisma cetățenilor.

“Trebuie să recunoaștem că mulți cetățeni nu au citit nici Constituția și nici decizia Curții Constituționale. De aceea, Președintele ca și alte instituții trebuie să rezulte din ceea ce spune legea și gardienii legii, care în cazul de față este Curtea. Populismul se naște atunci când politicienii își scuză acțiunile prin faptul ca “poporul vrea asta”, a scris politologul.

Totodată, Dionis Cenușă spune că președintele minte, atunci când declară că oficialii europeni o susțin la capitolul nerespectarea Constituției.  

“La afirmația jurnalistei despre faptul că UE nu și-a manifestat sprijinul pentru Președinte în cazul crizei politice, Sandu a contrazis-o ți a spus că Charles Michel ar fi spus direct că o sprijină. Declarația acestuia este publică și acesta spune că vede alegerile anticipate ca soluție și că toți actorii politici trebuie să acționeze în interesul țării. Or, oficialul european nu a susținut-o pe Sandu în nerespectarea de către aceasta a Constituției și a deciziilor Curții Constituționale”, spune Cenușă.

Populare