Connect with us

Politică

Cele mai importante persoane de valoare a capitalei au fost adunate astăzi în monumentul istoric, Turnul de Apă

Cele mai importante persoane de valoare a capitalei au fost adunate astăzi în monumentul istoric, Turnul de Apă, din sectorul Centru al capitalei.

La fața locului au fost invitați foștii primari ai municipiului, dar și cetățenii de onoare. Prezent la eveniment, Ion Ceban a punctat că anume ei au contribuit enorm la istoria capitalei de astăzi și sunt un simbol nu doar pentru Chișinău, dar și pentru țară.

„Am chemat foștii primari aleși în funcție şi cetățeni de onoare a mun. Chişinău.  Istoria orașului este creată de oameni, fie de cei care au fost, fie de cei care urmează să fie. Am ales această clădire frumoasă ca simbol al Chișinăului și oamenii care cu au contribuit cu adevărat la faima orașului.

Eu vreau să invit fiecare locuitor al Chișinăului să facem istorie împreună. Să punem în valoare tot ce este frumos. Eu vă doresc foarte mult sănătate şi cu certitudine, filele din istorie le putem scrie împreună”, a declarat Ion Ceban.

Edilul a punctat că dorința sa este că prin artă, cultură să fie valorificate cele mai mari și frumoase lucruri din capitală.

În cadrul evenimentului au participat oameni de o importanță majoră pentru capitală ca Mihai Munteanu, Serafim Urecheanu, Nicolae Botgros și în ultimul rând, Zinaida Julea.

Populare