Connect with us

Politică

Ceban: Se desfăşoară lucrări de reabilitare termică în 5 grădinițe din municipiu

Condiţii mai bune pentru elevii Gimnaziului Nr. 65 din localitatea Condrița. Potrivit primarului general Ion Ceban, lucrările de termoizolare a fațadei instituţiei de învăţământ au fost finalizate.

Ceban afirmă că bani au fost alocați din bugetul municipal. „Şi pe parcursul anului 2022 vom continua să investim în reparaţia şi crearea condiţiilor în instituţiile de învăţământ inclusiv din suburbii. În paralel în capitală sunt efectuate lucrări de reabilitare termică în 14 licee, în cadrul Proiectului „Eficiența energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău”.

„Recent și drumul de acces al satului Condrița spre satului Malcoci a fost reparat. Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova suburbiile sunt finanțate corespunzător de Primăria Chisinau, iar în doi ani am realizat în comun sute de proiecte în localități.

– Reparația școlilor și grădiniților

– Instituțiile sociale

– Conectarea la gaz, apă și canalizare

– Iluminatul stradal

– Proiecte de amenajare

– Crearea terenurilor de sport și de joacă

– Reparația trotuarelor

– Aducerea transportului nou

– Crearea noilor rute

– Reparația drumurile de acces și din localități”, a precizat Ceban.

Edilul a mai punctat că în paralel, se desfăşoară lucrări de reabilitare termică şi în 5 grădinițe din municipiu şi urmează să înceapă lucrările în 3 spitale din capitală.

Populare