Connect with us

Politică

Ceban: În Chișinău activează peste 70 de puncte de vaccinare

Doar în două din cele 70 de puncte de vaccinare care activează în Chișinău, au fost vaccinați peste 20 de mii de oameni. Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban, în cadrul emisiunii PUTEREA A PATRA la postul de televiziune N4, subliniind că la ziua de astăzi, în Chișinău este atinsă cea mai înaltă rată de vaccinare pe țară.

În context, edilul a criticat dur activitatea autorităților publice centrale în acest sens. Ceban s-a arătat nedumerit de faptul că Ministerul Sănătății nu deține informații privind numărul cetățenilor vaccinați peste hotare.

„Ce fac ei acolo în minister dacă nici măcar aceste date nu le au? Ce au făcut pentru vaccinarea cetățenilor? Mi s-a reproșat faptul că în transportul public nu sunt purtate măștile corect. Dar chiar sunt eu cel care trebuie să verifice asta? Sau poate șoferul ar trebui să intre în conflict cu pasagerii? Sau taxatorul? Nu, poliția trebuie să facă asta. Dar Chișinăul încă nu are poliție municipală, deși ar trebui să existe”, a declarat edilul.

Recent, la Chișinău a avut loc un nou maraton de vaccinare, organizat în comun cu domeniul HoReCa: tuturor cetățenilor vaccinați în cadrul evenimentului, le-au fost oferite vouchere în valoare de 500 de lei, pentru a fi utilizate în cadrul restaurantelor partenere.

Populare