Connect with us

Politică

Ceban: Azi avem unități de transport noi, iar cetățenii nu mai văd asfaltul din ele

După ce ani de zile pasagerii au călătorit în troleibuze ruginite și sovietice, încât se vedea asfaltul din ele, astăzi, marea majoritate dintre aceste unități de transport au fost schimbate. Potrivit primarului general Ion Ceban, acest lucru a avut loc în ultimul an.

„Până la procurarea loturilor respective, Î.M. Parcul Urban de Autobuze avea în dotare 125 unități de transport, doar 53 dintre acestea fiind în stare satisfăcătoare, iar 15 scoase din folosință. Oamenii mergeau în unele unități cu găuri în podele, la unele nu se deschideau geamurile, la altele nu se închideau ușile.

Propun că la final de recepție a tuturor autobuzelor să le expunem public pe o stradă din Chișinău, într-o zi, pentru ca oamenii, toți doritorii, să vină și să le vadă”, a declarat Ceban.

De la începutul anului curent, 2021, au fost puse în circulație 41 de autobuze noi ISUZU, din lotul celor 100, achiziționate de municipalitate în anul curent. Acestea au suplinit rutele în Oraș și în suburbii.

Alte 8 unități sunt pe drum, iar restul autobuzelor urmează să ajungă la Chișinău până la sfârșitul anului, conform contractului de achiziționare. Tot în anul curent, Primăria municipiului Chișinău a achiziționat și 58 autobuze cu parcurs de model MAN, VOLVO și VDL din Olanda, destinate rutelor din capitală și din suburbii.

La ziua de azi au fost livrate 47 unități de transport care circula deja pe majoritatea rutelor din capitală și suburbii. Ultimele 11 autobuze VDL vor fi recepționate până la sfârșitul anului, a notat Ceban.

Populare