Connect with us

Social

Ce soluții au fost propuse la Forumul economic Chișinău pentru înverzirea orașului

În cadrul Forumul economic al municipiului Chișinău, ediția 2022 „Invest in Chișinău”, ce se desfășoară în capitală, Asociația de gospodărire a Spațiilor Verzi a venit cu unele propuneri pentru transformarea orașului în cea mai verde capitală.

Astfel, s-a propus crearea unui sistem de rețele de spații verzi, performante, capabile să asigure protecția multiplă a mediului, recreerea și odihna populației .

De asemenea, xrearea pepenierei de producere a materialului săditor decorativ. Capacitatea de producere până în anul 2025 de cca 1 milion de puieți pe an. Promovarea speciilor reziliente la schimbările climatice. Creșterea sechestrării CO2, de către spațiile verzi, de la 100 mii de tone în anul 2025 la 250 mii tone în anul 2035.

Creșterea numărului de arbori și arbuști sădiți, de la 50 mii în anul 2022 la 1 milion de puieți în anul 2035. Utilizarea tehnologiilor know-how și a celor digitale în protejarea vegetației spatiilor verzi de daunatori și boli.

Dotarea spațiilor verzi cu sisteme de irigare performante. Dezvoltarea infrastructurii de recreere a populației și promovarea turismului urban. Dezvoltarea unei linii tehnologice de plecare pentru a valorifica masa lemnoasă rezultată în urma activităților de igienizare și defrișare a arborilor .

Modernizarea liniei de compostare a deșeurilor vegetale. Dotarea Parcului auto al Î.M. AGSV cu tehnică și echipament eco-friendly și transformarea Chișinăului într-o regiune Green City lider la nivel mondial.

Amintim că ieri a avut prima zi a Forumul Economic Chișinău, ediția I. În cadrul Forumului au fost abordate diverse subiecte axate pe atragerea investițiilor în municipiul Chișinău: provocările și oportunitățile investitorilor din capitală, dezvoltarea urbană în viziunea antreprenorilor, Chișinău – Oraș Verde, Smart City, mobilitatea și turismul urban, dezvoltarea sustenabilă a municipiului etc.

Populare