Connect with us

Toate

Cazul răpirii și privării de libertate a celor patru cetățeni moldoveni în regiunea transnistreană este monitorizat de autorități

Autoritățile de la Chișinău depun eforturi pentru a soluționa cazul celor patru cetățeni ai Republicii Moldova răpiți și privați de libertate de structurile de la Tiraspol. Subiectul a fost discutat, luni, în cadrul unei ședințe convocată de premierul Ion Chicu.

La ședință s-a discutat despre ultimele evoluții și acțiunile întreprinse pentru eliberarea cetățenilor moldoveni. Două persoane din cele patru se află la domiciliul lor din stânga Nistrului.

În data de 9 octombrie, în cadrul reuniunii Consiliul Permanent al OSCE de la Viena, reprezentantul Republica Moldova a prezentat o informație cu privire la încălcarea drepturilor omului de către structurile transnistrene. Mai multe state-membre OSCE au condamnat cu vehemență impedimentele în libera circulație a cetățenilor și abuzurile comise în respectarea drepturilor fundamentale ale omului. La sfârșitul săptămânii trecute, două persoane, care sunt angajate la instituțiile moldovenești, au fost eliberate.

Populare