Connect with us

Politică

Candidatul PLDM la alegerile prezidențiale din acest an critică comportamentul Maiei Sandu față de partenerii politici

Tudor Deliu, candidatul PLDM la alegerile prezidențiale din acest an, critică acțiunile Maiei Sandu față de partenerii politici. În cadrul unui interviu pentru radio Europa Liberă Deliu a declarat că deși PLDM a susținut-o pe lidera PAS de numărate ori, ea nu a ținut cont de acest ajutor. 

„În 2016, atunci când Maia Sandu nu avea practic nici organizație, noi am fost cei care am susținut-o masiv la funcția de președinte, fără ca să înaintăm noi candidat, chiar dacă am putut să facem acest lucru. Mai apoi, mă refer la alegerile din Chișinău, ultimele alegeri parlamentare, când iarăși am cedat la ședința Consiliului politic în favoarea unificării dreptei, dar până la sfârșit am văzut că totuși nu se ține cont de aceasta”, a declarat Deliu.

Tudor Deliu a comentat și reacția PAS la propunerea PLDM de a-și uni forțele pentru alegerile prezidențiale din acest an. 

“Am primit răspuns mai întâi prin trollii partidului și nu de la organele colegiale așa cum ar trebui să fie într-un partid. Au fost fel de fel de speculații. (…) E normal ca un partid care se respectă că dea răspuns la un apel al partidului prin aceeași metodă. Puteau să convoace un organ colegial și să primim un răspuns de la ei”, a declarat Deliu.

Populare