Connect with us

Politică

Candidații partidelor de dreapta, pe ascuns, îl susțin pe Igor Dodon la prezidențiale, dar nu pe Maia Sandu, consideră un jurnalist

Candidații partidelor de dreapta sunt mai interesați ca în turul doi al alegerilor prezidențiale victoria să fie de partea actualului președinte Igor Dodon. De această părere este jurnalistul Iurie Reniță, care a explicat din ce cauză Andrei Năstase, Octavian Țîcu sau Tudor Deliu nu sunt interesați ca Maia Sandu să devină Președinte al Republicii Moldova.

Cinismul politic sugerează că în lupta acerbă pentru mandate la viitoarele alegeri parlamentare, fie ordinare, fie anticipate, partidelor de dreapta le-ar conveni mai curând să-l aibă drept concurent principal și adversar doctrinar – în postura de viitor șef de stat – pe Igor Dodon, spune Reniță.

Jurnalistul a adus drept exemplu câteva citate, care dezvăluie adevărata atitudine a candidaților de dreapta față de „colega” lor.

“Andrei Năstase (DA): „Despre asumarea unilaterală a răspunderii de către guvernul Sandu nici eu, nici deputații noștri din Parlament nu am fost informați din timp, în așa fel încât să avem și noi ceva de spus. Cedarea puterii în condițiile în care s-a făcut a fost o greșeală”.

Octavian Țâcu (PUN): „Republica Moldova încă nu este pregătită să voteze o femeie. Blocul ACUM a fost o speranță care a fost ruinată anume din cauza egoismului partidelor PAS și DA”.

Tudor Deliu (PLDM, profesorul Maiei Sandu): “De regulă, profesorii îi țin minte ori pe cei mai buni, ori pe cei mai răi. Maia nu se încadrează nici în una dintre aceste categorii. Se vede că a venit pentru CV.”

Dorin Chirtoacă (Unirea): „Maia Sandu și Vadim Brînzan, cine mai sunteți voi ACUM, după ce v-ați văzut cu Rothschild, dar ați tăcut și ați deschis gură numai după ce s-a aflat din alte surse?!”, amintește Reniță.

Populare