Connect with us

Social

Candidații la funcția de membru al CSP pot depune dosarele până la 20 decembrie

Termenul de depunere a dosarelor candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) a fost extins până la data de 20 decembrie. Decizia de prelungire a termenului a fost luată la ședința de astăzi a Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, comunică MOLDPRES.

Potrivit regulamentului de desfășurare a concursului, candidatul la funcția de membru al CSP trebuie să dețină cetățenia Republicii Moldova și să aibă o experiență de cel puțin trei ani în domeniul dreptului și o activitate notorie în domeniul jurisprudenței, scrie MOLDPRES.

Dosarul de participare trebuie să conțină un curriculum vitae; o scrisoare de motivare; dovada cetățeniei  Moldovei; copia diplomei/licenței de studii; acte ce confirmă experiența în domeniul dreptului de cel puțin 3 ani; cazierul judiciar; o declarație pe proprie răspundere precum că nu are interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică; consimțământul privind prelucrarea datelor cu caracter personal și o declarație de avere și interese personale semnată olograf.

Concursul pentru selectarea candidatului la funcția de membru al CSP din partea Parlamentului se desfășoară în două etape: depunerea și admisibilitatea dosarelor și interviul. Candidatul care va obține cel mai mare punctaj va fi prezentat Legislativului pentru numirea în funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor.

Populare