Connect with us

Politică

Bogdan Țîrdea: Președinția a ajuns să fie condusă de oamenii lui Vlad Filat, condamnat pentru corupție și acuzat de furtul miliardului

Un deputat a adus dovezi clare că Președinția este condusă de oamenii lui Filat, acuzat de furtul miliardului.

Astăzi, Președinția Republicii Moldova a ajuns să fie condusă de oamenii lui Vlad Filat, condamnat pentru corupție și acuzat de furtul miliardului. Mai multe dovezi în acest sens au fost aduse de către deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, în cadrul unei conferințe de presă.

“Consilierii președintelui Maia Sandu sunt toți reprezentați ai PLDM. Maia Sandu a fost promovată de Vlad Filat și a declarat că devine parte a echipei lui Vlad Filat. Consiliera Maiei Sandu pe Educație, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a fost viceministru al Educației, promovată de PLDM. Igor Grosu, lider PAS și membru al Consiliului Suprem de Securitate, a fost viceministru al Educației, promovat de PLDM. Andrei Spînu a ajuns secretar general al Administrației Prezidențiale după ce a fost președintele organizației de tineret al PLDM. Consilierul Maiei Sandu pe Securitate și Apărare, Ana Revenco, în 2012, a fost promovată de verișorul său, Dorin Recean, fost membru PLDM, în funcția de director al Centrului de Combatere a Traficului de Ființe Umane. Veaceslav Negruță, fostul membru PLDM și ministru al finanțelor din partea PLDM, a activat în Guvernul Filat pe timpul furtului miliardului. Azi Negruță este consilierul Maiei Sandu. Vasile Popa, azi este vicedirector la SPPS, el a fost bodyguardul personal a lui Filat, după care a devenit bodyguardul personal al Maiei Sandu. Vladislav Kulminski era consilierul lui Iurie Leancă, pe când acesta era membru PLDM. Azi, Liliana Palihovici a fost promovată de Maia Sandu ca reprezentant special pe probleme de gender. Toți cunosc că Palihovici a fost vicespeaker PLDM, membru și unul dintre liderii PLDM”, a declarat Bogdan Țîrdea.

Populare